Saturday, May 24, 2008

Sarah Ahmad- No reservation (Part 2)

Hola-Hola! I'm coming back... ada yg calling2 merungut nak baca part 2 Sarah Ahmad - No Reservation... watashi tunggu gambar dari kengkawan sebenarnya...skang bleh baca sambungan nyer ye kawan2...oh ya, watashi dah upload video kejadian bot abis minyak ari tu... so sape2 yg nak tgk bley tengok kat siri part 1 okes!

19/05/2008)

8.45 a.m
ari ni hari last kitorg atas bot... petang nanti kitorg dah nak balik... Watashi bangun lewat lor... terpaksa tido balik sebab kepala rasa cam tak center jer...bebudak gelakkan watashi sebab watashi cam mamai jer...diorg cakap mende simple pun watashi tak faham..hu..hu...Menu sarapan pagi nie watashi tak tolong pun- diorg masak bihun goreng singapore ngan keropok ikan+air teh n kopi...hu..hu bersalahnye rasa...

11.00a.m
Lepas breakfast, bot kami berenti kat Gua Bewah... itu salah satu pusat pelancongan di tasik Kenyir la...so kami pun turun la pergi melawat gua...mula- mula tu kena panjat tangga yg amat tinggi sebab gua tu ada kat atas...adeh!...pancit watashi dibuatnyer... sampai jer kat atas tu...subhanallah...the view was so fantastic... berbaloi naik tinggi2...






Lepas prepare lunch- ikan masak gulai tempoyak, ikan goreng kunyit dan sayur campur n sambal belacan +air oren n grape...Saat ini bekalan gula yg dibeli oleh Fendi dah habis...pelik betul watashi... 7 kilo gula boleh abis dalam masa tak sampai 3 hari...isk..isk.. mentekedarah gula korang nih! Kak Nida masak gulai tempoyak...tapi rasa cam tak kena jer...kurang manis...alih2 untuk memaniskan gulai tempoyak tu...watashi letak gula2 mentos perisa oren dan lemon kat dalam tu...ha...ha... nasib korang ler...nasib baik takder rasa pelik...takder saper yg perasan plak tu... hu..hu...Kak Nida, mission complete!




Sebelum balik, kami singgah ke Air Terjun (ape ntah namanya) ... Tu pun kena naik tangga jugak...hu..hu...pergi mandi2 kecepes2 jer ...



Kak Ayang: Nisah, kamu pakai syampoo tajuk amende?
Watashi: Brand la...bukan tajuk...
Nisah: Rejoice
Kak Ayang: Botol ijau kan? tu, shampoo kamu dah hanyut...


Masa kitorg turun, dengar kecoh2 sebab Abg Mat Tekong berjaya naikkan ikan toman seberat hampir 6 kilo oleh menggunakan batang pancing Abg Syam...bangga sungguh abg Syam dengan prestasi batang pancingnya walaupun bukan die yg naikkan ikan tu... Dah last2 ni dapat jugak ikan toman yek! Sori Fendi, this time you lose!



4.30p.m
Bot kami akhirnya meneruskan perjalanan ke jeti... kami pun bersiap2 and packing barang2 yg nak dibawa balik dan hasil2 tangkapan yg ada... Kami sampai ke Jeti...lepas sesi bergambar beramai2 untuk kali terakhir di kenyir and say bye2 kat tekong bot, then, bersedia balik ke K.L...






6.00p.m
Singgah kedai akuarium beli oksigen utk ikan...diorg ada bawak balik ikan untuk dibela... then singgah beli keropok keping dan keropok lekor...pastu terus shoot balik KL...

12.00 a.m
Kami sampai di Gombak... lepas agih2 ikan sorang sikit then salam2 n peluks2, kami berpecah dan balik ke rumah masing2...Ajak hantar watashi ngan shida balik umah... Thanks Ajak for make sure that we back home safe and sound.

Isk..isk..sob...sob.. sedeynya...bila la nak gi outing ngan diorg lagi kan?
Secara puratanya, watashi agak puas ati la dengan trip kali ni sebab:-


  • Makan yg sangat melampau menunya...
  • Tak boring ...bleh tahan la...
  • Boleh karaoke sampai lebam...takyah bayar ikut jam...

  • Fish Spa percuma...

  • Watashi dapat menikmati permandangan alam yg jauh beza dengan KL...udara bersih...nyaman dan menyegarkan...

  • Dapat belajar berenang

  • Watashi dapat makan ikan kelah yg berharga beratus2 ringgit...

  • Semuanya yg watashi dapat dengan bayaran RM200 jer...berbaloi kan?
Kat sini watashi amik kesempatan nak mintak maaf kalau ada terkasar bahasa...buruk bicara... lawak tak jadi yg ngada2 ker... aper ker kan? sebab...lepas ni tak tau la bila bleh nak jumpe korang lagi...isk...isk...

Tuesday, May 20, 2008

Sarah Ahmad- No Reservation (part 1)

Hue..hue... I will be going to Kenyir again... I went there last january and repeat again this time.. What can I say...best giler... lepas tak jumpe geng 'jahat' untuk kesekian lama -it's about 2 months ( last time masa kitorg meeting GPMS Shah Alam in Cameron Highland)...so haruslah sangat bising yer... plus a few people that I never met before...but we can mix up after a few hours...

(16/05/2008)

11.15 p.m
Kitorg berkumpul di Petronas Gombak sebab waktu tayar bergolek di jangka pukul 11.30 malam sebab tekong bot cakap kita akan naik bot pukul 7.00 pagi... kitorg konvoi 6 biji keta, 4 org setiap kete... 8 org pompuan 16 org lelaki hmmm... 1:2 nih...kui..kui...participant adalah spt di bawah:-

Keta Fendi;
1. Fendi> pilot
2. Anisah>
3. Che Ann>
4. Pae>

Keta Ajak;
1. Ajak>
2. Shida>
3. Sarah>
4. Syafiq> pilot

Keta Ery
1. Ery> pilot
2. Member Ery>
3. Member Ery>
4. sulie>

Keta Zaizam
1. Zaizam> pilot
2. Bond>
3. Ujang>
4. Kawan Shafiq>

Keta Ame
1. Ame> pilot
2. Sham>
3. Fizi>
4. Azuan>

Keta Tom
1. Tom> pilot
2. Nida>
3. Kecik
4. Ayang Jr.

(17/05/2008)

6. 15 a.m
Alhamdulillah...kami tiba di Tasik Kenyir ...walaupun berlaku insiden pilot watashi langgar ayam org kg (nasib baik time tu watashi tengah tido tau!)...Syafiq, lu main2 ya!


Lepas solat subuh di jeti, and call saper2 yg patut ( in 3 days time takder coverage yer kwn2- hantu kuning DIGI tu pun tak dapat ikut tau!)

... Pastu...kami sume naik bot...hooray!!!

Bot kami bertolak ke satu kawasan lubuk ikan yg terkenal dengan ikan kelah, xpdc lepas kitorg tak berpeluang dapat makan ikan kelah, cume berbangga dengan Toman, sebarau dan baung je, So kali ni harap2 dapat ikan kelah. Bebudak ni pun dah poyo2 nak pecahkan rekod Si Fendi dengan Toman seberat 4.1 kg sebelum ni... Bot yg kami naik ni mmg best arr... walaupun buruk dari segi rupa...tapi,kira ok la...nak bot cantik ada...tapi sewa die pun cantik gak arr... Bot ni ada 3 tingkat...tapi dari luar nampak mcm 2 tingkat jer... Watashi n gang (kak Nida, Kak Ayang, Ani, Shida, Nisah, Sulie and Pa'e) dapat satu bilik ada 4 katil yg bersaiz agak besar di tingkat bawah- muat la untuk 8 org. For a gentlement, Diorg dapat 2 bilik, satu di tingkat bawah dan di tingkat atas. Di tingkat 2 ada intertainment room - TV set with karaoke and Astro-bilik dilengkapi penghawa dingin...Dibahagian belakang ada dapur- lengkap dengan peralatan memasak, pinggan mangkuk periuk belanga, sebuah peti ais bersaiz besar dan dapur gas. Di tingkat 2 jugak ada 2 bilik mandi... tekong bot juga menyediakan 4 motorboat kecil dan 2 biji kayak untuk aktiviti santai...


~Dapur~



Peti Ais, Bilik Watashi & Gang, Koleksi VCD Karaoke


TV, DVD and Karaoke, Astro, Intertainment room



Pilot Room, Sumber Kuasa, Bilik Mandi

Indah sungguh panorama...bagai syurga nirwana oh la..la.. tropika...

8.30 a.m
On the away tu, watashi n gang prepare for breakfast - menu (Mee goreng dengan roti cicah kuah durian)...marvelous wa cakap lu... bebudak yg lain sibuk la pasang peralatan memancing masing2... tengok pada peralatan memancing...cam hebat je... tapi tak tau la... sama2 la kita tengok nanti... sambil2 makan kitorg sembang2 la pasal dah lama tak jumpe kan? banyak la citer2 yg keluar...gossiping...teasing each other...bertemankan permandangan yg indah... hmmm...what a beautiful moment...



11.30 a.m
Kitorang sampai ke tempat yg dijanjikan...bebudak dah tak sabor2 nak memancing...masing2 dah keluar Abu la... Sure Catch la... Watashi n gang pulak dah ready untuk prepare lunch... Watashi kalau pegi mana2 trip mmg x pernah x jadi Makcik Kantin... tapi disebabkan trip kali ni telah membawa turun tukang masak handalan dari utara dan pantai timur- Kak Ayang dan Kak Nida, so keje memasak tu enteng la sikit....di bantu pulak oleh tukang2 menyediakan bahan2 masakan terdiri daripada Pa'e, Nisah, Ani dan Shida...Pulak tu, permandangan dari dapur yg sangat mendamaikan dan gelak ketawa yg bagai nak pecah perut membuatkan aktiviti memasak menjadi sangat happening- menu tgh hari - ayam masak lemak cili api, sayur kobis goreng, ikan masin, sambal belacan dengan mangga, cencaluk serta ulam2... slurp... gulp!



Hello! gentlement...harap2 perut kenyang ni dapat la banyak ikan la yer...

12.30p.m
Lepas makan2 diorang sambung memancing...watashi amik kesempatan untuk rehat2 tengok tv... tapi mata watashi dah tak berdaya dah ...semalaman watashi tak dapat tido yg berkualiti...alih2 watashi turun bawah -tido

4.00 p.m
Watashi: Korang dah dapat ikan baper ekor?...
Bebudak: (sengih)...tak der rezeki lagi la...
Watashi: (cebik) hampeh...

then, we all sambung chit chat2...Ani ngan Nisah pi berkayak keliling bot... Pa'e and Sulie prepare minum petang - cekodok ikan bilis dengan keropok ikan+air teh- isk...makin gumuk la watashi... Lepas makan, watashi ikut Abg Ame pergi casting dengan Shida... watashi belajar mancing dengan abg ame...best wo! Yg lain2 pun pergi casting jugak...ada yg tinggal kat bot induk jer...






6.45 p.m
Bebudak yg gi casting balik ke boat...

Watashi: Weh...korang gi casting dapat ikan baper ekor?
Bebudak:(sengih) Oh...tadi kitorang buat catch and release...
Watashi: (cebik) hampeh... tak dapat la tu...
Watashi: (itonasi ugutan) korang, kalau tak dapat ikan jugak...watashi masak umpan bg korang makan - cengkerik goreng tepung dengan cacing ngan ulat goreng bercili...nak?

7.45p.m
Prepare untuk dinner malam tu- tomyam ayam, sayur kacang panjang goreng, sambal belacan, ulam2 and telur dadar...supposely ada menu ikan goreng...tapi...

8.30 p.m
After dinner- diorng sambung memancing... watashi gi tengok berita...pastu layan konsert AF sampai abis- abis konsert, time for our konsert!!!... watashi, kak Ayang, Abg Ajak ngan Abg Ery sambung karaoke sampai pukul 2 pagi... Abg Ery mula2 tu malu2, asyik test2 mic jer...bila dah lama sikit, dia pun sama naik jer ngan kitorg...watashi , kak ayang ngan ajak mmg primadona...tak der badi2 pentas nih...cewah!... lagu paling mendapat sambutan...dangdut arr...hua..hua...hua..yg pelik, abg syam ngan ujang bleh tido kat tempat kitorg karaoke tu...korg ni ...mmg tak ok la ...

2.00 p.m
Tido la my dear...

(18/05/2008)

?? a.m
Alhamdulillah... I walk around the boat to take morning breeze...so refreshing...After subuh, as usual we prepared for breakfast...watashi ngan geng pegi dapur, tengok singki dapur dah penuh dengan ikan- berpuluh2 ekor Lampam, Sebarau + Kelah Merah ...bravo... bravo bro!

Abg Mat tekong cakap- Ikan Kelah Merah tu harganya RM300 seekor-(terlopong) biar benar...


~Kelah Merah~

Tengah ari ni confirm lauk ikan! Credit to Fendi and Cik Ann sebab tolong kitorng siang ikan- Thank guys!
Menu sarapan pagi ni- Nasik Lemak, Cucur udang + air kopi n teh

9.00 a.m
After breakfast watashi n gang siap2 nak pegi mandi sungai...masa tu
kami pi naik motorbot. Best giler weh...dah lama watashi tak berenang...
berenang bersama ikan pulak tu...hue...hue...pastu watashi biar kaki watashi kena gigit2 dengan ikan macam Fish Spa tu...kali ni, fish Spa free punya...bersih kaki watashi... geli... paling
banyak sekali ikan gigit kaki abg tom...dier cakap sebab kaki die putih...sebab tu ikan senang nampak kaki dia... padahal kaki dia tu busuk...banyak daki sebenarnya... ...kuang..kuang...kuang

11.30 a.m
Kami balik ke bot sebab kena prepare for lunch. Ada jugak la yg masih gigih memancing...yg dah give up pun ada...yg tertekan sebab tak dapat sekor ikan pun ada...yg tido pun ada...nak tido dok umah la woi... ape la korang nih... Menu makan tengah ari ni- Asam pedas ikan sebarau, lampam dan kelah goreng kunyit, sayur kailan ikan masin, ikan pekasam goreng bawang ngan sambal belacan + air teh o ais limau...pergh...mari siot!!!

Lepas makan, kitorg tengok TV, pastu karaoke...chit chat2... pasal jodoh kinda thing...

Abg Bond: Org pompuan skang dah tak berapa layan dah lelaki hensem...cube tengok couple yg dok jalan2...awek cun tapi...balak die tak ensem pun... pompuan skang suka tengok pada personaliti...cube tengok abg bond...ramai yg suka kat abg bond sebab abg bond ada personaliti...
Watashi: Hmm...memang pun...personaliti lucah... hua..hua..hua...(everybody was laughing)



4.30p.m
Bebudak ajak gi mandi sungai kat tempat lain pulak... kitorng pergi 2 bot- Bot pertama- Kak Ayang, Syafiq, Nisah ngan Shida, Bot kedua- Watashi, Delima, Wan, Ujang ngan Ani...diorg cakap tempat tu best skit... lepas tukar pakaian basah, kitorg naik bot kecik.... tak sampai seminit, bot watashi berenti...apehal pulak nih? lorr...enjin bot tak bleh masuk gear pulak dah... hampeh betul la korang nih... nasib baik tak gerak jauh lagi tau...buat suspen jer...watashi amik dayung pastu dayung sampai kat bot induk... cis! tak gentlement betul la korang nih...ade ker suruh budak pompuan yg dayung.... bebudak dalam bot induk dah gelak2 kan kitorang...tak baik betul la korang ni...benci....

5.30 p.m
Bot kecik tu akhirnya direpair oleh tekong bot... so, plan nak gi mandi kat jeram tu pun diteruskan jugak la...watashi, delima, wan ngan fendi dalam bot tu ....mula- mula bot tu ok jer... tibe2 di pertengahan jalan bot tu benti plak...

Wan: Fendi, bot ni naper? tak bleh start ker tak der minyak?
Fendi: Minyak abis la korang...
Watashi: Biar benar korang...abis cemana ni? Sape nak selamatkan kita kat tgh2 tasik nih?
Fendi: tak per...kita dayung jer la...nak patah balik jauh...tak jauh dah sungai tu...lepas selekoh tu jer...
Watashi: mak ai! jauh nyer selekoh tu... tak pe lah...kita dayung berganti- ganti...ok!

Bermula lah sesi dayung mendayung berganti2... hampeh la korang ni...watashi tak nak naik bot ngan korang lagi...cemana korang bleh lupe isi minyak nih...benci... hilang mood watashi nak mandi sungai ... adeh! nasib baik takder ombak tau!

6.15 p.m
Sampai kat sungai, nampak ujang tengah sembang2 ngan Kak Ayang... muka watashi dah kelat (sorry, I can't hide my emotion)... cis! riang gembira plak diorang nih!...tapi, watashi sempat la mandi sungai...dah penat2 sampai takkan nak balik je... kan??? (tiru itonasi Sarimah Ibrahim)


Watashi: Jang, naper ko tak cari kitorang tadi?
Ujang: minyak bot aku dah tinggal sikit la...aku takut tak bleh balik plak nanti...
Watashi: La ye ker... abis tu cemana nak balik jap lagi? Bole ker ko tunda bot kitorang?
Ujang: macam tak cukup jer minyak...
Nampaknya dua dua bot kena dayung pakai paddle dulu...dah half way baru kita start enjin, tunda korang sekali kay!

So, kena dayung jugak la nampaknya untuk balik ker bot induk?...siot jek...kali ni suasana kelat dah jadi kelakar...mana tak nye...tadi satu bot jer mendayung... skang dah ada dua... so nampak cam amazing race la plak...ha..ha...Paling cuak sekali Kak Ayang arr...muka dah nak nangis... untuk menghilangkan ketegangan...watashi nyanyi lagu...oh..la..la...tropika by francisca peter...ha..ha...padan muka kitorang...

Dah half way, ari dah makin gelap...kitorg decide nak start enjin then start tunda bot. Tibe2 lalu satu bot offer nak tolong tunda jugak... so, tiga- tiga bot tu rafting then kami meneruskan perjalanan ke bot induk...masa tu rasa bersyukur sangat ada org nak tolong kami...so 2 bot tunda satu bot yg tak der minyak tu... ok la skit...







Sampai kat bot induk, diorg dah risau sebab ari dah nak senja tapi kitorg tak balik lagi... tapi ...kena gelak ...tetap kena gelak la... siot punya kengkawan..

8.00p.m
Watashi capek bangat...malam tu watashi tolong masak nasik goreng jer...lepas masak nasik goreng watashi makan terus je sebab dah lapor... pastu makan bubur kacang durian yg kak nida masak petang tadi... malam tu diorang masak daging masak black papper, sup ayam, pappedom dengan sayur campur+air oren n grape... credit for Abg Zaizam sebab tolong diorang masak... lepas diorg makan watashi sembang2 dengan kawan Abg Ery- Shahman dengan sape ntah sorg lagi..tak ingat...

9.15p.m
Bebudak yg lain aktiviti memancingnya dah makin berkurangan... diorg sibuk main terup pulak...dah busan la tu pasal tak dapat ikan...abg bond cakap die berjaya naikkan 2 ekor lampam(ye ke...?), Delima 3 ekor ikan, Syafiq 2 ekor baung...yg lain, watashi tak tau la...diorg dapat banyak mana...

11.30p.m
Kelopak mata watashi dah tak larat nak angkat dah...Kak ayang ajak karaoke...hoh!...no way jose! bye guys...watashi gi tido dulu...


To be continue... sabo yek...

Sunday, May 11, 2008

Hari Hora Hoorey!!!

Saturday

6.00a.m
Watashi bangun sangat pagi..biasa la cuti2 mmg semangat bangun pagi tu lebey kan? cube kalau hari bekerja... alahai malasnye... sisa kantuk masih banyak sebab malam sebelumnya watashi keluar gi Mid Valley dengan Cik Mas... tapi tu la kan...

Watashi bukak PC...surfing internet...buhsan... watashi bangun keluar bilik...alamak apesal basah2 nih? arrrghh... rumah watashi dah banjir dengan air sabun...aaa bangang betul apis ni... basuh baju tak letakkan hose washer machine tu kat bilik air...nape la aku dikurniakan adik yg begitu bijak...

Air tu dah masuk sume bilik termasuk bilik watashi...habis sume karpet...sambil lap...watashi bebel2 sebab watashi kena buat sorang2...apis dah pegi keje... geramnye...watashi tak berniat pun nak lap lantai minggu ni tau!

10.30a.m
Tet...trett...(nani call)... nani ...umah aku banjir...

11.30a.m
As usual, pergi ys dengan nani...this week last day kita prog car wash...Disebabkan ramai yg tak bley datang atas alasan berpoya2 so watashi ngan nani pun gi la memeriahkan suasana... sebelum gi ys gi niosh sbb nani ada mende yg perlu dibereskan plus amik paper bag utk antar gi ys. Ari ni banyak jugak kete yg datang...erm...dalam 13 biji...alhamdulillah...

Lepas makan sambil ketawa terbahak2... Nani ajak gi Bagan Lalang ngan Kak Jue... 'kata pilot dengar sahaja...' gi amik Kak Jue kat Putrajaya, terus shoot ker Bagan Lalang... waiting for sunset... aww! romantisnye... (pic will upload soon...sabo yek!)

Pastu gi makan kerang bakar ngan minum air kelapa... hue...hue...:)

8.30a.m
Pastu terus shoot gi IKEA...dalam perjalanan tukar plan gi Jusco equin...bole la... ketepes2 kat sana baru la kitorg decide nak balik...hmm...

11.00p.m
balik jugak aku akhirnya...



Sunday

Today is my best friend's big day... I will be attending Fahmi's wed... 4 budak hitam main masak2 satu kena kawin dah tinggal la 3...
Fahmi ni Inspektor Sahab... Kalau gi Melaka tu ckp jer nak jumpe ngan Tuan Fahmi...die la orgnyer... Die nie masa kat sekolah jahat... dah besar jadi polis..tak paham la watashi...tapi logik jugak...budak jahat ni berani...sebab tu jadi polis...agaknye... Dulu masa kat sekolah, watashi panggil die nino..nino...nino...(bunyi siren) sebab bapak Fahmi ni keje Bomba...tapi tu dulu... pastu suka lepak kat Hameed makan roti canai...tapi tu dulu...pastu masa kat UiTM plak, watashi selalu marah die kalau die belajor main2... tapi tu dulu jugak...


(check out his pic )











P/S: Congratz dude!.. seriously... I can't believe it until I see it! I hope you guys happy until the end of time...











Thursday, May 8, 2008

Exhausted! tapi...gatal....

Penat!…tu je arr nak bg tau ape yg berlaku ari sabtu ari tu… mmg tahap cipan arr…kena basuh 30 biji buah keta di tengah panas terik tak hengat2 punya… Watashi rasa letih tu bukan pasal cuci kereta tapi panas terik tu membuatkan watashi gelap mata la… gelap mata sebab panas + dapat tgk mamat ensem Satria Neo ngan Viva club…kua..kua… tapi Alhamdulillah la…walaupun letih, rezeki adik2 rumah Shifaq tu ada…

Sugarshay telah meng ‘tag’ saya… so dengan paksa rela nyer saya meng’tag’ diri saya…

Tag kali ni pasal sesuatu perkara yg berlaku pada diri kita first time la… aper yek?

Pertama kali tengok wayang- Masa tu sekolah rendah lagi…tengah kecoh2 cerita dinasor…sibuk la watashi pujuk pakcik watashi bawak watashi gi tengok wayang…cube teka citer aper… betul…citer ‘Jurassic Park’…berbunga2 riang watashi masa tu…

Pertama kali pergi interview- Masa tu tgh tunggu result SPM, so pegi la interview sebagai kerani dekat Hospital Swasta (MAIS). Pegi dengan kawan watashi Aisyah…
Tapi tak dapat…

Pertama kali bekerja- Lepas failed interview pertama, watashi dapat keje without interview dengan kawan mak watashi… dia bukak kedai decoration- “Mutiara D├ęcor” Masa tu watashi jadi tukang jahit…percaya tak??? Watashi amik tender jahit bead, labuci ngan accessory…pastu kena jahit bantal2 kecil yg untuk hiasan sofa tu… tu jek..

Pertama kali ‘make love’- …tak yah nak agak2 bile…tungguuuu….

Pertama kali pregnant- ha…ha… kena tunggu pertama kali yg atas tu ye… ha…ha gatal aku nih!

Watashi secara rasminya telah meng' tag' Shiha, ina, nani, kareem,erme, jaja and elly... jangan buat2 tak tau ya...

Saturday, May 3, 2008

Omak ngan Abah Den datang!

Hue..hue..hue... my parents was here...and as usual, watashi jadi makin lemak la bcoz balik umah jer mama dah siap masak da...tinggal belasah jer... both mama and abah was coming back because they want to attend my childhood fella's wedding on Saturday in N9... last night my parents, yaya, pizah and me have dinner at "Restoran Rimba" in Bangi. The chicken chop was awesome… plus celebrating yaya’s b’day… suke la tu-

Abis makan-makan, mama ajak jalan2 kat PKNS bangi… ada plak sale kat sane … sempat la watashi rembat 3 pasang tracksuit cheetah for just RM 40…sangat berbaloi… at the same place, I met my old school teacher Pn. Rosmawati…She taught me History –mmg out of nowhere la… cikgu watashi ni garang tak hengat2 la…kalau failed test…siap la ko… keje sekolah die mak ai, banyak giler… cikgu ni dulu selalu usik watashi ngan classmate watashi lokman…asal bg contoh jer mesti nama watashi ngan lokman… mule2 cam takut lak nak tegur…takut die tak ingat… maklum la…dah dekat 9 thn x jumpe… tapi gamble jer arr…

Watashi: …errr…cikgu…cikgu ape khabar?
Cikgu : …hah..awak ke sarah?
Watashi: …lama tak jumpe cikgu…mengajar kat mana skang?
Cikgu : mengajar sekolah lama la… saya skang dah jadi guru disiplin…awak keje kat mana skang?
Watashi: …(dalam hati: mmg patut pun) ooo… saya keje kat RHB jer…
Cikgu : awak dah kenduri ke belum?
Watashi: erk! (soalan cepu cemas nih!) belum… kalau saya nak kenduri mesti saya jemput cikgu…heh..heh… tapi..lokman dah kawin dah… awal tahun ari tu…he..he..

Pastu cerita banyak berkisar tentang kawan2 school mate watashi…tak yah la watashi citer yek!


Hari nih...watashi ngan family pegi la Kak Lin's wedding at N9. Mama watashi hepi bebenor la pasal die dapat jumpe ramai kawan2 lame die...so ada la sesi peluks2..ugh!

The food was so fantastic but very unhealthy...yo lah...lauk2 kg la katakan... cukup lemaknya...dengan ayam masak merah...gulai nangka masak lemak cili api, tulang lembu masak aper ntah... rendang tok...etc..etc... tuan rumah tumbang 2 ekor lembu..isk!..isk!..dengan nasik minyak lagi pergh...nampaknye watashi kena menuntut ilmu alam fitrah ngan si Diana untuk melakukan detoxication untuk menyingkirkan lemak berlebihan... bleh ya Diana!


Anyway, congratz to both of u...




Thursday, May 1, 2008

Watashi pindah lagi...

Last Monday our bos made a drastic decision to do reshuffle in our department... before this, our unit head is just behind watashi's workplace... so when my UH chit chat between them, I will get the latest news or issues arise in our department...bukan saje2 pasang telinga... tapi kalau dah cakap tu volume 10... kalau dok kat gerabak train yg belakang...sampai kepala train bleh dengar...tak dapek den nak nolong... but after this, watashi and mummy tak bleh lagi main angkat2 kening la bila dengar citer2 panas!
isk! neves plak rasanya... kat mana la watashi ngan my team mate nak kena campak agaknye...

Thank Allah...new working place is better than before... my new cubicle is nearer with my team mate... ape lagi bila dah berkumpul... sangat la bising... dah jauh dari bos la katakan...kua...kua...kua... best la...skang tempat kerja watashi sangat happening...so keje jahat pun dapat dijalankan dengan success sekali... And one more thing, we all got a very big-big kitchen ... we called it canteen...kui..kui...keje jahat...keje jahat lagik...

Skang tengah mengkaji fung shui tempat baru supaya lepas ni bleh dapat banyak ong...banyak untung!!! har..har.. kunun jer...